Enviat per: nizzamudin | 11/09/2011

San Agustín del Valle Fértil

4 de setembre

No hi ha bus de tornada a La Rioja fins el dilluns a les tres del matí. Aprofitaré aquest diumenge per veure alguna cosa d’aquest poble i els seus voltants. Hi ha un llac amb una presa, el dique de San Agustín, i es pot fer la volta caminant per un sender que discórre pel seu perímetre.

Dique San Agustín

Sortint del poble hi ha dos punts d’interès; unes pedres pintades (petròglifs) i uns morters indígenes, els dos situats al costat d’una pista de terra. Pel sector on hi ha les pedres recorro un parell de senders, però no les trobo. He estat mitja hora donant voltes i res. Més endavant, els morters els trobo gairebé de casualitat.

Morters

Un altre morter

Torno enrera cap al llac i completo la volta.

A vuit quilòmetres del poble hi ha el museu “Piedras del Mundo”, que m’han dit que està molt bé. Com a gran aficionat a la geologia, no puc marxar d’aquí sense anar-hi. Per la tarda llogo una bicicleta i me n’hi vaig. L’home que em guia pel museu viu allà, és ell qui l’ha muntat, i és un gran entès en pedres, roques i minerals. La sala on hi ha els minerals està impol·luta, tots els exemplars estan molt ben exposats, amb rètols, noms, etc. Passo molta estona en aquesta sala, i li vaig fent preguntes i anem comentant la jugada. En sap molt. De tant en tant se’n va a alguna fira per fer intercanvi de peces o adquirir-ne alguna. També fa penjolls, arracades, anells,… En una altra sala té exposades closques d’animals marins de tot el món, coralls, etc. Aquesta no la té tan completa però deu ni do també. Hi està treballant. En una tercera sala hi té puntes de fletxa, destrals de mà, tots els artròpodes (dissecats) que hi ha a la regió, peces de ceràmica que s’han trobat… L’home em comenta que és difícil viure d’això, del cost de l’entrada al museu i de la venda de joieria, però és un apassionat i li encanta el que fa. Ha sigut un gran encert venir fins aquí.

A les tres de la matinada agafaré un bus per tornar a La Rioja (serà la quarta vegada en pocs dies que passo per la terminal), i fer la connexió amb un altre bus per anar a Córdoba.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: