Enviat per: nizzamudin | 15/05/2011

Misiones Jesuíticas (i II)

9 de maig

A poca distància de la ciutat de Encarnación hi ha dues de les misiones jesuíticas més importants del país.

La terminal de bus de Encarnación és una mica caòtica. Hi ha gent fent la papallona i tios que criden noms de destinacions per atraure clients. Alguns vénen i et pregunten si vas a Misiones, Asunción o Buenos Aires. Un cop sóc a dalt del bus (de seients ronyosos) i abans que arrenqui, desfilen uns quants venedors ambulants que ofereixen: rellotges, perfums, begudes, pa, galetes, llanternes, mitjons, llibretes, estris de cuina, …

La Santísima Trinidad del Paraná és la missió jesuítica millor conservada del Paraguai. Em costa trobar on està. Amb l’entrada (25.000 guaraníes, vàlida per tres dies) també es pot visitar la de Jesús i la de San Cosme y San Damián. Òbviament és semblant a les que vaig veure en territori argentí. En una dependència al costat de l’església hi ha una gran quantitat de pedres que formaven part de la reducció. Hi ha caps i altres parts d’estàtues al·lucinants.

Des d’aquí surto fins a la carretera i he de caminar uns metres fins a un encreuament. Allà hi ha aparcat un autobús, que és el que va fins a Jesús, a 12 quilòmetres. M’he d’esperar una mitja hora. Més que autobús, és una caixa metàl·lica amb quatre rodes i un volant, brut i ple de pols per tot arreu.

Jesús de Taravangüé mai va estar acabada del tot i en ple funcionament degut a l’expulsió dels jesuïtes.

Sortint de Jesús torno amb la caixa amb rodes fins a l’encreuament. Allà agafo un bus fins a Hohenau, una colònia alemanya que queda a menys de deu quilòmetres. Visito el centro histórico cultural Edwin Krug i un molí de farina. Els amos del molí són alemanys i amb un d’ells faig un petit tour per les diferents sales on hi ha les màquines. Són temps difícils per al negoci degut al contraban de farina des de l’Argentina; allà els que es dediquen a això reben subvencions i al Paraguai resulta més barat comprar la que ve de l’Argentina que la que es produeix al propi país. El molí Hohenau ara funciona a mig gas, i l’empresa està a punt de fer fallida, per la qual cosa estan negociant la venda del molí.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: