Enviat per: nizzamudin | 21/03/2011

Around Salta (Cachi)

20 març

Sortida d’un dia des de Salta. Segons la guia de l’editorial Lonely Planet, el viatge amb bus des de Salta a Cachi és imprescindible. Al carrer Buenos Aires de la ciutat de Salta hi ha infinitat d’agències de viatge que ofereixen diversos tours, entre ells el de Cachi. Hi aniré amb el bus de línia regular, que surt a les set del matí. La primera hora i mitja la passo dormint. Quan em desperto el bus ja serpenteja per dins d’una vall, tot molt verd. La carretera en alguns trams és de terra, no sé si perquè els torrents s’han emportat l’asfalt o perquè ja no l’asfalten. La llera del riu és molt ampla però baixa molt poca aigua.

La carretera va pujant per la cuesta del Obispo fins als 3.457 metres. A partir d’aquí és més pla, i baixa progressivament, a mida que el paisatge va canviant.

Arribem al poble de Cachi (2.280 m) que són gairebé tres quarts de dotze. Més de quatre hores i mitja de trajecte. El poble en sí és tranquil però poca cosa més. Té uns 5.500 habitants, la majoria descendents de la cultura Diaguita Calchaquí amb influències incaiques.

El paisatge que he anat veient és bonic, però no tant com per fotre’t aquesta pallissa de bus. El més interessant ha estat conèixer a la Wing, una noia de Singapur que viatjava en el mateix bus. Ens hem trobat a l’oficina de turisme del poble (els dos havíem anat a buscar un mapa), i hem passat la resta del dia junts.

El cementiri està situat en un turó des del que es veu tot lo poble. A l’altre costat s’alça la cadena muntanyosa Nevado de Cachi, formada per nou cims entre els que destaca el del Libertador General San Martín, de 6.380 metres.

Cachi

Cementiri

Nevado de Cachi

Baixant del turó

El bus de tornada surt a les 15h.30m. Passegem una mica pel poble i anem a dinar.

Església (s. XVIII)

Esperant el bus...

La Wing va començar el seu viatge a principis de desembre del 2010. En aquests gairebé quatre mesos ha recorregut l’Argentina, Xile, Bolivia, Perú, Equador, Colòmbia, Brasil i Paraguai; en alguns casos gairebé saltant de país en país. Li queden unes dues setmanes de viatge, en uns dies torna a Buenos Aires i des d’allà anirà a l’Uruguai. M’ha parlat molt bé de Colòmbia. De moment no m’ho he plantejat. El que sí que he afegit a la llista és l’Equador.

Ens queden més de quatre hores de bus. Arribem a Salta poc abans de les nou de la nit.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: